Richard Bach

Richard Bach 1936. június 23-án született az Amerikai Egyesült Államokban (Oak Park, Illinois), amerikai író.

Főbb művei: A sirály (1995), Illúziók (1995), Minden és mindenki egy (1995), Búcsú a biztonságtól (1996), Semmi sem véletlen (2003), A Messiás kézikönyve (2004), Hipnózis (2009)

Richard Bachot Sirály című ezoterikus műve tette híressé, ami több mint egy millió példányban fogyott el. Tizenhét éves korában kezdett el repülni, ami egész életét meghatározó szenvedélyévé vált. Illúziók című műve milliomossá tette megalkotóját, számos híres regényt írt.

Richard Bach: Illúziók

Richard Bach: Illúziók

Alcím

Egy vonakodó messiás kalandjai

... Mi lenne, ha egy rendkívüli valakire bukkannék, mondjuk egy Sziddhartha vagy egy Jézus jelenne meg most, itt a mi időnkben, és hatalma lenne a világ összes illúziói felett, mert neki megadatott ismerni a mögöttük lapuló valóságot? És mi volna, ha találkozhatnék vele, ha ő is egy kétfedelűvel repülne, és ugyanazon a placcon szállna, le mint én? Mit mondana, milyen is lenne vajon?

Szerkesztő/Szerző: 
Rovat: 

Richard Bach: Minden és mindenki EGY

Minden és mindenki EGY

Fény-teremtmények vagytok. Fényből érkeztek, fénybe fogtok távozni, és minden lépéseteket örök létezésetek fénye kíséri. Saját választásotok szerint tartózkodtok most egy magatok teremtette világban. Ami szívetek vágya, az válik valóra, és amilyenekké lenni törekedtek, olyanokká lesztek.

Richard Bach, a repülő-filozófus, a világsikert aratott JONATHAN, A SIRÁLY, az ILLÚZIÓK és a HÍD AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁGON ÁT írója ebben a fantáziadús. változatosan izgalmas írásában bontja ki és teszi teljessé merőben újszerű gondolatait. Különleges kozmosz-látásmódjában mai szemmel egyesíti a múlt bölcseinek és hitvallóinak felismeréseit, ősi-új szemléleti lehetőségekre irányítja a huszadik század végi, belső talaját vesztett ember figyelmét.

Szerkesztő/Szerző: 
Rovat: 

Richard Bach: Jonathan, a sirály

Jonathan, a sirály

Az igazi Sirálynak, Jonathannak, aki ott él mindannyiunkban.

Szerkesztő/Szerző: 
Rovat: