Deepak Chopra: Kvantumgyógyítás

Deepak Chopra: Kvantumgyógyítás

Alcím:

A test és az elme közötti egyensúly helyreállítása

Íme egy rejtélyekkel és csodákkal teli könyv, amely új reményt kínál mindazok számára, akik rákban, vagy valamely más, súlyos betegségben szenvednek.

Az elismert endokrinológus, dr. Deepak Chopra saját orvosi gyakorlatában több gyógyíthatatlannak nyilvánított beteget is látott teljesen felépülni, ezért kutatásokat kezdett a test és az elme közötti összefüggésekről. Úgy gondolta, ezek az esetek igazolják, hogy az orvosnak túl kell lépnie a fizikai test korlátain, és az ősi bölcseket is motiváló késztetéssel kell felderítenie az új gyógymódokat. Véleménye egybecseng az ősi ájurvéda tanaival, miszerint az emberi test tudatosságból áll, ezért a betegségek kezelése során a gyógyítónak keresztül kell hatolnia a test sűrűbb szintjein – a sejteken, a szöveteken, a szerveken és a különféle „rendszereken” –, míg végül elérkezik az elme és az anyag találkozási pontjára; arra a pontra, ahol valójában kezdetét veszi a gyógyulás. Itt lehet a testet meghatározó, alapvető mintákat megváltoztatni, úgymond eltávolítani a hibákat a tervrajzról, azaz elpusztítani minden betegséget.

Ez a tudás különlegesen erőteljes. A nyugati orvostudomány, az idegkutatás és a fizika legújabb felfedezéseit egyesíti a több ezer éves ájurvédikus elméletekkel. Igazolja, hogy az elme gyógyító képességei határtalanok, bármely betegségről legyen is szó.

Dr. Chopra nem csak egy lebilincselő utazásra hív minket, de a bizakodás és a gyógyulás megindító krónikáját is elénk tárja.

„Orvosi munkám új reménnyel telt meg.
Nem azért volt szükségem az ájurvéda bölcsességére,
hogy megtudjam: az orvosok a halál ellen küzdenek,
hanem hogy rájöjjek: meg is nyerjük ezt a csatát.’’

Tartalomjegyzék

Köszönetnyilvánítás
Személyes előszó
I. rész – A rejtett fiziológia
1. A csodát követően
2. A testnek is megvan a maga elméje
3. A szobor vagy a folyó?
4. A belső tér hírvivői
5. Az emlékezet kísértetei
6. A kvantummechanikus emberi test
7. Sehol és mindenhol
8. Csendes megfigyelő
9. A gondolatok közötti rés rejtélye
II. rész Az üdvösség teste
10. A risik világában
11. A betegségek születése
12. „Amit látsz, azzá válsz”
13. Az üdvösség teste
14. A háború vége
Bibliográfia

Szerkesztő/Szerző: