Dr. Wayne W. Dyer: Most már tisztán látok

Most már tisztán látok

A ​rajongók sok éve vártak arra, hogy dr. Wayne W. Dyer megírja emlékiratait. Egy szokásos memoár helyett azonban életének kvantumpillanatait – legelemibb emlékeit – gyűjtötte egy csokorba.

Wayne ráébredt, hogy az életben nincsenek véletlenek. Bár talán nem vagyunk tudatában annak, ki vagy mi „mozgatja életünk sakkfiguráit”, az életnek igenis célja van, és utazásunk minden egyes lépése tanít nekünk valamit. Ahogy Wayne mondja: „Amikor ezek megtörténtek, még nem voltam tudatában, hogy mindez a jövőben hova vezet engem. Most azonban, amikor abban a helyzetben vagyok, hogy mindezt tisztán átláthatom, tudom, hogy minden egyes találkozás, kihívás és helyzet csodálatos szálai az életemet alkotó és meghatározó szövetnek, és mindezért a legmélyebb hálát érzem.”

A könyv olvasásakor úgy fogják érezni, mintha ott ülnének az író mellett, gondosan áttanulmányozva személyes fényképalbumát, hallanának családjáról, katonai szolgálatáról, vagy arról, hogyan írta bestsellereit. Eközben ösztönzést éreznek majd arra, hogy saját életükre is visszatekintsenek, és megérthessék: Önöket hogyan vezette el mindaz, amit megtapasztaltak, oda, ahol épp most tartanak.

A Most már tisztán látok amellett, hogy bensőséges betekintést nyújt egy bámulatos tanár életébe, az útkeresők számára is fontos kulcsot ad a megvilágosodás felé vezető saját útjukhoz.

*

Rengeteg előny származhat és származik is abból, ha hajlandó vagy tüzetesen és nyitott elmével megvizsgálni saját személyes történetedet, azzal a szándékkal, hogy tisztábban láss mindent, ami addig az utadba került. Ahogy e könyv oldalain elmeséltem életem fontos fordulópontjait, felfedeztem néhány olyan igazságot, amelyeket szeretnék megosztani veled, hogy te is élvezhesd annak áldását, hogy elhomályosítatlan lencséken keresztül visszatekintesz eddigi és jelenlegi életedre.

Az a legeslegfontosabb, amit megértettem, hogy olyan univerzumban élünk, amelyben az élet mögött intelligencia létezik – és ez az intelligencia veleszületetten benne rejlik minden teremtményben. Ez az univerzális elme teljes és egész mindannyiunkban, csupán fel kell fedeznünk ahhoz, hogy hatalmára és tökéletességére szert tegyünk.

Arra ösztönözlek hát, hogy szabadon tekints vissza mindenre, ami valaha is történt veled, és mindenkire, aki valaha is része volt az életednek. Te magad is egy eleme vagy annak a teremtőerőnek, amely minden anyag mátrixa. Azok az események és emberek, amelyek és akik felbukkannak az életedben, nem a véletlennek vagy valamiféle egybeesésnek köszönhetően tettek így.

Ennek a tudásnak a birtokában – hogy „véletlenek” egyszerűen nem történhetnek meg egy tudatos, intelligens elme által irányított univerzumban, és hogy valamiféle cél van hozzárendelve mindenhez, ami csak megérkezik az életedbe, hiszen te magad is része vagy minden anyag mátrixának – elkezdheted azt tenni, amit én is tettem ennek a könyvnek a megírása során. Vizsgálj meg tüzetesebben minden eseményt és minden egyes körülményt – különösen azokat, amelyek drámai változásokat eredményeztek –, és tekints ezekre ettől az isteni szervező intelligenciától származó útmutatásként.

Dr. Wayne W. Dyer

Szerkesztő/Szerző: 
Rovat: