Dr. Eben Alexander és Ptolemy Tompkins: A mennyország felfedezése

A mennyország felfedezése

Kik vagyunk igazából, és mi a valódi küldetésünk?

A mennyország létezik szerzője letűnt korok bölcseivel, modern természettudósokkal és azokkal a hétköznapi emberekkel karöltve írta meg ezt a könyvet, akik mélyen spirituális élményeik során ráébredtek, hogy a mennyország tényleg létezik, mi pedig valójában kozmikus lények vagyunk.

Amikor A mennyország létezik megjelent, néhány olvasó azt írta Dr. Eben Alexandernek, hogy szerintük a halálközeli élménye lehetetlenség. Ugyanakkor sokan írtak neki arról is, hogy a története összhangban áll a saját élményeikkel. Dr. Alexandernek ez segített rájönni, hogy ha megosztja a történetét, az sokaknak lehetővé teszi, hogy elhiggyék, amit őseink konkrétan tudtak: az életnek és az univerzumnak mélyebb jelentősége van a földi létezésünknél.

Dr. Alexander több ezer olyan emberrel találkozott és levelezett, akikre hatással volt a története. Továbbá abba is beleásta magát, hogy mit mondanak a világ nagy vallásai és filozófusai arról, hogy a lélek túléli a halált. Mélyen meglepte, hogy a múltnak ezek a hangjai milyen gyakran állnak összhangban azzal, amit a jelenkor hétköznapi szereplőitől hall. A mennyország felfedezésében megoszt néhányat azon történetek közül, amelyeket az emberek meséltek el neki, és feltárja az összefüggéseket közöttük, és aközött, amit világunk spirituális hagyományai állítanak a lélek útjáról.

A mennyország felfedezése megmutatja, hogyan feledtük el azt, amire most végre kezdünk rájönni: hogy kik vagyunk igazából, és mi a valódi küldetésünk.

*

Kik vagyunk?
Honnan jöttünk?
Hová megyünk?

Azt tanultam meg az utazásomból, hogy aki tényleg szomjazik a tudásra, annak mélyen le kell merülnie a saját tudatába ahhoz, hogy közelebb jusson létezésünk igaz természetének megismeréséhez. Nem elég egyszerűen csak elolvasni és meghallgatni más emberek tapasztalatait és gondolatait. Mint láthattuk, a tudományos és vallási dogmák nem mindig tévedhetetlenek, és fontos, hogy inkább a saját belső iránytűnk iránt építsünk ki bizalmat, mint hogy vakon kövessük az úgynevezett szakértőket.
Nem szükséges HKÉ-t vagy másfajta külső eseményt átélni ahhoz, hogy a rendelkezésünkre álljon ez a tudás – magunkban is ki tudjuk fejleszteni. Akik életvitelszerűen meditálnak és a misztikusok ezt már évezredek óta tanúsítják. Nekem beletelt néhány évembe a kóma után, hogy ezt felfogjam, de végül ráébredtem, hogy rendszeres meditációt kell folytatnom ahhoz, hogy fenntarthassam a kapcsolatot a spirituális létsíkokkal. Kiderült, hogy még a mélykómában tett utam legmélyebb szuprafizikai létsíkjait is újra képes vagyok meglátogatni hangokkal segített meditációim segítségével, amelyek számomra egyfajta fókuszált imádságok. Ezek a meditációk nem csak abban segítettek, hogy ismét hozzáférjek a kómában tett utazásom elemeihez, hanem abban is, hogy a saját tudatom mélyebb részeit is elérjem. Ahogy számomra a hangok lehetővé teszik az átmenetet a mélyebb és tágasabb létsíkokba, éppen úgy mindnyájunk számára fontos szerepet játszhatnak – itt és most.

Tartalomjegyzék:

Impresszum

Bevezetés

Első fejezet - A tudás ajándéka

Második fejezet - Az élet értelmének ajándéka

Harmadik fejezet - A látás ajándéka

Negyedik fejezet - Az erő ajándéka

Ötödik fejezet - A valahová tartozás ajándéka

Hatodik fejezet - Az öröm ajándéka

Hetedik fejezet - A remény ajándéka

Köszönetnyilvánítások

Függelék

Bibliográfia

Jegyzetek

A szerzőről

A szerző eddig megjelent művei a kiadónál

Szerkesztő/Szerző: