Orvostudomány a feje tetején - Giorgio Mambretti és Jean Séraphin

Orvostudomány a feje tetején

Alcím:

És ha mégis igaza van Hamer doktornak?

„Az emberek nem rákban halnak meg, de nem is a kórokozóktól, vírusoktól, baktériumoktól hanem a félelemtől és a kimerültségtől”

Dr. Hamer

Dr. Hamer vitatott személyiség: a betegek ünneplik, az orvoskamara támadja, egyes országokban az orvostudomány díszdoktorátusával tüntetik ki, máshol bírósági végzéssel üldözik, sőt hajlott kora ellenére bebörtönzik és bűnözőként bánnak vele. Ezen túl, fél Európa napilapjai szabályos időközönként adnak hírt személyével összefüggő eseményekről. Elegendő e kutató orvosnak csupán a nevét említeni, máris merev elutasításba ütközünk az egészségügy és a „modern orvostudomány" oldalán állók részéről. A Rendszer a szó szoros értelmében tűzzel-vassal írtja tanait és annak képviselőit. Az Inkvizíció nem szűnt meg a sötét Középkorral. A 3. évezredben is működik, csak az eszközei változtak kissé. Mégis, a daganatos megbetegedések gyógyításában elért sikerei ámulatba ejtenek minden kétkedőt. Sokakban feltámad a gyanú, hogy talán éppen azért támadják ily szervezetten, mert felfedezései valóban mindenkinél beválnak, és azzal világméretű gyógyszer-, és diagnosztikai ipari, valamint politikai érdekeket veszélyeztetnek. Az egészségipar bevételei a fegyverkereskedelmével vetekszenek, s irányítója, a háttérben meghúzódó Nagy Pénz élet-halál ura, és keze mindenhová elér... Hogyan lehet, hogy egy súlyos betegség, pl. a rák, valójában nem más, mint agyunk megoldása, hogy fizikai testünk elviseljen egy súlyos érzelmi megrázkódtatást, eképp gondoskodva életben maradásunkról??? Tényleg elegendő teljes gyógyulásunkhoz a konfliktus megtalálása, tudatosítása, vagyis feloldása, hogy agyunk a helyreállítási programot önműködően elindíthassa, azonnal és végérvényesen leállítva a rákos sejtek szaporodását? Merre induljunk, hogy rájöjjünk, melyik konfliktusról van szó? Mindkét szerző évek óta foglalkozik Hamer doktor felfedezéseinek gyakorlati alkalmazásával. Ebben a kitűnő könyvben adnak egyszerű, világos magyarázatot és válaszokat a kérdésekre. A könyvet tudatosan, minél közérthetőbben megfogalmazva, illusztrációkkal és magyarázattal kiegészítve a széles olvasóközönségnek szánjuk. Azoknak, akik elég eltökéltek kimondani: most már elég! Továbbá elég bátrak ahhoz, hogy visszavegyék saját egészségük fölötti rendelkezés jogát és felelősségét oda, ahová való - a saját kezükbe!

*

Dr. Hamer korszakalkotó munkásságának lényege messze túlmutat az orvoslás keretein. Kilép abból a nézőpontból, hogy magunkra mint áldozatokra tekintsünk, a gonosz külső ellenség, a bűnbak vírusok, baktériumok, gombák szerencsétlen áldozataira, akiket csak a fehér köpenyes felmentőseregek, az orvosok, gyógyszerészek menthetnek meg a szenvedéstől és a haláltól.

Már ideje volt egy friss szemlélet felbukkanásának, mert a valóságban az orvosok, gyógyszerészek, politikusok szorgos tevékenysége ellenére, (vagy miatt) szenvedés és halál volt osztályrészünk. Tehát az Áldozat-Bűnbak-Megmentő háromszöge a szenvedést és a halált hozta nekünk a szédítő tempójú materiális fejlődés ellenére. A vak is láthatta, hogy ez az erőltetett irányvonal zsákutca, a rákkal vívott több évtizedes, csillagászati kiadásokat felemésztő háború eredményeképpen nem kevesebb, hanem sokkal több ember pusztul el napjainkban nyomorultul a rákban, ráadásul lényegesen gyorsabban, mint régen.

Hamer doktor felfedezései kiragadják az embert a szenvedés eme halálos háromszögéből, és új reményt adnak az Életnek. Most már nem úgy tekintünk az emberi szervezetre, mint ami magatehetetlenül, vesztésre ítélve vergődik a betegségek gyilkos szorításában, hanem mint egy lenyűgözően intelligens rendszerre, ahol nem történik semmi de semmi véletlenül, ahol minden a közös nagy célt, a fajfenntartást szolgálja.

Ebből a nézőpontból nincs háború, nincs könyörtelen harc; a halálos ellenségeinknek tekintett mikrobák részeivé válnak rendszerünknek, fontos szövetségeseink egészségünk visszaállításában, sőt növelésében. A betegség nem elkerülendő, legyőzendő állapot többé, hanem egy áldás. – Mert a betegségnek nemcsak oka, hanem célja is van! S hogy mi lenne az? Megmenti az életünket, lehetőséget adva a súlyos érzelmi megrázkódtatás feltárására, majd feloldására. Értékes időt nyerünk, amelyet felhasználhatunk az önvizsgálatra, megkereshetjük alapkonfliktusainkat, szükségleteinket (hiszen minden egyes konfliktus egy ki nem elégített szükségletből származik) és a szükségletek mélyén meghúzódó félelmeinket. Ezeket a félelmeket aztán felszínre hozva, kezelve, feloldva, nagyon értékes lépést tehetünk személyes fejlődésünkben. Ez nem jelent kevesebbet, minthogy nemcsak visszaszerezhetjük, hanem növelhetjük is egészségünket. És ez az igazi érték!

A betegség az, ami kiránt minket a mindennapi mókuskerékből, ami a figyelmünket a külvilágról magunk felé tereli. A konkrétfizikai fájdalomban vergődve, a halál árnyékában, az imént még szörnyűnek tűnő súlyos érzelmi megrázkódtatás is semmiségnek tűnik, elveszti súlyát. Így túl tudjuk tenni magunkat rajta, sőt átértékelhetjük egész életünket. A halálközeli élményt átélők is szinte egytől egyig gyökeresen megváltoznak, új életüket teljesen más értékekre alapozzák. Mert nem mindegy, hogy mit mondott a főnök, szomszéd, az anyós, vagy a gyerek tanítónénije, ha a nap süt, vagy az eső esik, ha énekelnek a madarak, vagy fütyül az északi szél? Az élet úgy szép, ahogy van!

A hameri nézőpontból az ember áldozatból sorsa teremtőjévé válik. Ő teremti a betegségnek nevezett állapotot, és ő az, aki minden betegségből kigyógyítja magát, sőt minden alkalommal erősebbé, tisztábbá, tudatosabbá válik, mint előtte, hisz egyre jobban megismeri önmagát!

S van ennél fontosabb, magasztosabb dolgunk ezen a világon?

Tartalomjegyzék:

Előszó az olasz kiadáshoz

Olvasóink figyelmébe

ELSŐ RÉSZ

I. fejezet - Dr. Hamer: Egy úttörő története

Az igaz újdonság!

II. fejezet - Az öt alaptörvény, ami a feje tejére állítja az orvostudományt

1. alaptörvény: A Rák Vastörvénye „Az érzelmi sokk mint kiváltó ok”

2. alaptörvény: Minden betegség két szakaszból áll „Semmi sem létezik az ellentéte nélkül”

3. alaptörvény: A daganatok és a rákkal egyenértékű megbetegedések egyedfejlődéstől függő (ontogenetikus) rendszere „Az összetettség túloldalán minden egyszerű”

4. alaptörvény: A parányi élőlények (mikrobák) egyedfejlődéstől függő rendszere „Önkéntes segítőtársaink az agyunk szolgálatában”

És mi a helyzet az oltásokkal?

5. alaptörvény: „A lényeg törvénye”

Néhány megjegyzés

MÁSODIK RÉSZ

I. fejezet - Testünk és a konfliktusok

Áttekintő táblázat

A bőr

Zsírszövetek, izmok, inak és csontok

A szív keringési rendszere

A nyirokrendszer

A légzés szervrendszere

A szaporodás szervrendszere

Különleges esetek: ciszták

Az emésztőrendszer

A vizeletkiválasztó rendszer

A belső elválasztású mirigyek rendszere

HARMADIK RÉSZ

I. fejezet - Néhány, széles körben elterjedt „betegség”

Az orvosi tevékenység folytán bekövetkező (iatrogén) konfliktusok és az áttét fogalma

AIDS

Bénulással járó megbetegedések

Túlérzékenységek (allergiák): emlékbeli konfliktusok

Fogszuvasodás

Lelki betegségek és elmebajok

Búskomorság (depresszió)

II. fejezet - A várandós édesanyáknak szentelve

III. fejezet - Először is: ne árts!

A magyar kiadó utószava

FÜGGELÉK - Dr. Hamer által felfedezett természeti törvények felülvizsgálatának megerősítése a Trnavai Egyetem által. Eredeti, hitelesített állásfoglalás

Szószedet

Kapcsolódó anyag: Új orvostudmány - jegyzet