Emile Coué: A gyógyítás legnagyobb titka

A gyógyítás legnagyobb titka

Őszinte lelkesedéssel ajánlom Önnek A gyógyítás legnagyobb titka című könyvet, mely értékét tekintve megkoronázza Coué teljes életművét.

Örömre és bizakodásra ad okot, hogy a hétköznapok gyógyító gyakorlatává vált a lélek ápolása és a psziché, betegségek kialakulásában játszott szerepének elismerése. Ez egyúttal a lelki gyógymódok nagyfokú térhódítását is jelenti.

Minden testi síkon megmutatkozó zavar elsősorban mentális okból származik. És minden probléma más lelki tónusra utal.

Coué jeles könyvének vitathatatlan érdeme egy vadonatúj felfedezés közzététele. Minden betegségnek van egy eddig ismeretlen, abszolút közös lelki oka is. Egy olyan viselkedés típus, amely azonnal berobbantja a betegséget és felerősíti a sok-sok különböző, romboló lélektani minta káros hatását is.

Mi ez az alapvető közös ok? Hogyan küszöböljük ki tökéletesen a betegségek tényét az életünkből? A kötet megismerése során a válasz tökéletesen világossá válik.

Annyit azonban bátran előrebocsáthatunk, hogy mindaz, amit a gyógyításról és a betegség szerepéről eddig képzeltünk, úgyszólván nem igaz többé.

A gyógyítás legnagyobb titka az izgalmas címadó téma mellett egy csokornyi érdekes, meglepő tartalmú fejezetnek is otthont ad. A kötet az öngyógyító gyakorlás kiforrott technikáinak valóságos tárháza. Biztat, bátorít és szilárd magabiztosságra késztet. Amire a betegnek a lehető legnagyobb fokú gyógyulásához szüksége van azt Coué meg is adja számára.

Emile Coué híres könyveinek már a puszta olvasgatása is gyógyítja, ápolja a lelket, elűzi a búskomorságot és a letargiát. Ez a hatás már akkor érezhetővé válik, mikor a gyakorlatok végzéséhez még hozzá sem kezdtünk. Elegendő, ha kézbe vesszük a könyvet és néhány fejezet elolvasása nyomán a gond, a lelki baj emlékké szelídül.

Lelkesítő mű ez! Kitűnő olvasmány, remek írói teljesítmény. A legmagasabb rendű olvasói élmények forrása.

A kötet azonban nem egyszeri olvasásra született. A gyógyítás súlyos kérdéseivel foglalkozó részek a teljes megértéshez nem csupán olvasást, hanem tanulmányozást igényelnek. A „Családi harmónia”, az „Idegen szuggesztiók” és „A gyógyítás legnagyobb titka” című fejezetek többszöri áttekintése nyomán feloldódnak bennünk az életünk komoly ellentmondásai, és kibontakozik előttünk Coué zseniális mondanivalójának lényege.

Ezt a könyvet bátran kölcsönadhatjuk azoknak az ismerőseinknek, akik eddig semmilyen ösztönző hatásra nem indultak el a pozitív gondolkodás és a testi-lelki gyógyulás útján. Meglátjuk a hatás nem várat magára!

A mű végén három olyan fejezet is található, amely elsősorban gyógyítók számára készült. Ezekhez a részekhez külön rövid bevezető tartozik, amely a szakkifejezések terén járatlan olvasók számára kínál kapaszkodókat a tartalom eredményes feldolgozásához.

Azt hiszem, a könyv elolvasása után mindenkinek lesz kedvenc fejezete. Nekem a szerkesztés során három téma is szorosan a szívemhez nőtt: „Gyógyítás, öröm, realizmus, A gyakorlás időtartama, Örüljünk mások sikereinek.” Ha most rögtön kellene választanom közöttük bizony nehéz dolgom lenne!

A kiadó számára nagy-nagy öröm, hogy egy büszkén vállalható, frissítően új gondolatokat nyújtó, értékes kötetet nyújthat át olvasói számára!

97. Augusztus hó

Simonfalvy Tamás

Tartalomjegyzék

1. HOGYAN FOGADJUK A BETEGSÉGET

2. A GYÓGYÍTÓ ÖNBIZALOM MEGTEREMTÉSE

3. AZ ELMEMŰKÖDÉS TÖRVÉNYEI ÉS A SZUGGESZTIÓS GYÓGYTECHNIKÁK

4. SZERVGYÓGYÍTÓ TECHNIKÁK

5. AZ ÉRZELMEK SZUGGESZTÍV EREJE

6. IDEGEN SZUGGESZTIÓK ÉS MANIPULÁCIÓK

7. LASSAN BESZÉLEK, LASSAN MOZDULOK

8. LAZÍTSUNK TÖBBEN!

9. A GYÓGYÍTÓ MÓDSZER HATÁRAI ÉS LEHETŐSÉGEI

10. A GYAKORLÁS IDŐTARTAMA

11. GYÓGYÍTÁS, ÖRÖM, REALIZMUS

12. ÖRÜLJÜNK MÁSOK SIKEREINEK!

13. A MÁSIK EMBER LÁTÓSZÖGE

14. A LELKI VÁLSÁG GYÓGYÍTÁSA

15. KÉPZELETÜNK ÖNTŐFORMÁJA

16. CSALÁDI HARMÓNIA

17. A GYÓGYÍTÁS LEGNAGYOBB TITKA

GYÓGYTECHNIKÁK ÉS LÉLEKTANI TÖRVÉNYEK A TERAPEUTÁK SZEMSZÖGÉBŐL

1. Életerő terápia, vitálmagnetikus gyógyítás

2. A szuggesztív befolyásolhatóság

3. A szuggesztió és a hipnózis lélektani törvényei

Szerkesztő/Szerző: